3. Werkwijze‎ > ‎

Schrijftips

Nadat je aanmelding voor het SPACEquest is goedgekeurd, kun je aan de slag. Je hebt nu toegang tot een van de onderwerpen.
 1. Het is verstandig om eerst algemene informatie over jouw onderwerp te lezen.

 2. Het onderwerp Ruimtevaart is zo uitgebreid, dat jouw onderwerp alleen al behoorlijk groot kan zijn.

 3. Bekijk de website van Reis door de Ruimte welke informatie er al staat over jouw onderwerp.
  1. Staat er nog geen tekst, dan kun je doen wat je wil, want jij bent de eerste.
  2. Is er al wel tekst, dan ga je die aanvullen of verbeteren.

 4. Jouw leerkracht wil straks weten wat jouw bijdrage aan de website is. Print daarom eerst de bestaande tekst van jouw onderwerp uit en lever dat document in bij je leerkracht.

 5. Op de INFOBRONNEN-pagina zie je web-links naar websites die je informatie geven over China. Bekijk die goed en probeer daar informatie te vinden over jouw onderwerp. Natuurlijk mag je ook boeken gebruiken als je de informatie niet op internet kunt vinden.

 6. Ga eerst in een gewoon Word-document of op papier de tekst (her)schrijven.
 7. TIP: Wanneer je zomaar van internet teksten kopieert, dan zijn het vaak lange ingewikkelde zinnen. Maak ze leesbaar zodat iedereen ze kan begrijpen.

 8. Zoek er afbeeldingen op internet bij. Gebruik vooral afbeeldingen die je kunt vinden in de wiki-pedia's of wiki-kids. Deze afbeeldingen mag je namelijk gratis gebruiken zonder dat de eigenaar van de foto daar moeilijk over doet.
  Vaak maakt de eigenaar van de foto er geen probleem van dat je hem gebruikt, vraagt het gewoon netjes en vertel waar het voor is. Geeft de eigenaar geen toestemming, dan moet je een andere afbeelding zoeken.

 9. Ben je daarmee klaar, dan open je via de link die je na je aanmelding hebt gekregen het web-document over jouw onderwerp.

 10. Voeg jouw informatie en eventueel afbeeldingen aan de pagina toe. Sluit het web-document netjes af. 

 11. Ga naar de website om te zien hoe de pagina er uit ziet. Controleer alles nog een keer. Als het nodig is verander je nog een paar dingen. Print het daarna uit en geef het aan je leerkracht.

 12. Als jouw pagina klaar is, ga je 5 tot 10 vragen bedenken over jouw onderwerp met meerkeuze antwoorden erbij. Die maak je in een tekstverwerker of zo en stuur je naar webmaster@webkwestie.nl op. Die zorgt dat ze op een speciale manier aan jouw onderwerp worden gekoppeld. Andere kinderen kunnen dan deze opdrachten maken.